Wie veel achter een beeldscherm werkt, heeft een flinke kans op schouder- en nekklachten. Beeldschermwerk is belastend voor de schouders en de nek want statische belasting verhindert een goede doorbloeding. Hierdoor blijven afvalstoffen achter (verzuring) die pijn veroorzaken. Regelmatige afwisseling van aanspannen en ontspannen is goed voor de doorbloeding van de spieren.

De ‘zitziekte’ bestrijd je niet met dure hoog-laag bureau’s

De afgelopen tijd zijn er veel verstelbare bureau’s verkocht. De standing desks maken staand werken mogelijk. Er wordt veel gesproken over ‘ de zitziekte’  en ‘zitten is het nieuwe roken’. En in veel bedrijven is flink geïnvesteerd in sta-meubilair.

Maar….

De zitziekte bestrijd je niet zomaar even met staand werken. Want we zijn niet gemaakt om aan een stuk achter elkaar te staan en ook niet om aan een stuk achter elkaar te zitten. Je lost de RSI-klachten niet op door een sta bureau te kopen.

De hype voorbij

De staand-werken-revolutie op kantoren begint doorgaans heel enthousiast. Er wordt flink geïnvesteerd in traploos instelbare elektrische hoog-laag bureaus en deskbikes. En kantoormedewerker zijn laaiend enthousiast. Maar na een maandje is het enthousiasme al getemperd. Dan is de hype voorbij. Vaker staand werken vraagt om gedragsverandering.

Bewegen is gratis

Het is niet goed om alleen zittend beeldscherm te doen. Maar alleen staan ook niet. Bouw een patroon in waarbij je na 20 minuten 2 minuutjes beweegt. Nee, niks extreems. Gewoon even gaan staan, je schouders en nek ontspannen, je beenspieren even laten werken. En dan weer door. De bloedcirculatie in je spieren activeren is gratis.

Beweegmomentjes voor vitaliteit, productiviteit en creativiteit.

Zet gewoon een wekkertje op je telefoon of computer. Een klein half uurtje focussen en dan paar minuutjes bewegen. En door. Zeker weten dat je vitaler, productiever en creatiever bent.

Besparing

Om staand werken voor iedereen haalbaar en betaalbaar te maken hebben wij de StandUpBox ontworpen. Voor nog geen € 40 kun je staand werken integreren in je dagelijks werk. Kun je ervaren hoe het is om vaker staand te werken. En als je daar de gouden regel bij hanteert dat je ieder half uurtje beweegmomentjes inlast dan bespaar je jezelf een enorme uitgave voor een dure sta-werk-oplossing.

Bestel je StandUpBox hier